Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
fél csomó petrezselyemzöld, pár szál sáfrány, 30 dkg rizs, só, zsír |
Készíts párolt rizst és keverj bele kevés zsíron megfonnyasztott, finomra vágott petrezselyemzöldet és sáfrányt: 3 dl rizst moss meg alaposan, csöpögtesd le jól, majd tedd rá 2 dkg forró zsírra és süsd ki belőle a vizet. Tégy hozzá kb. 5-6 dl forró vizet (húslé még jobb!), majd forrald fel állandó kevergetés mellett. Ha a rizs megduzzadt és már eléri a víz szintjét, sózd meg és tedd félre meleg helyre és fedd le jól. Ne keverd meg, csak 5 perc múlva, de attól kezdve 2-3 percenként mozgasd át, hogy lazuljon. Tartsd lefedve kb. 15-20 percig, míg a rizs megpuhul. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|