recept: Sáfrányos rizs, Kifőzde
Sáfrányos rizs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

fél csomó petrezselyemzöld,
pár szál sáfrány,
30 dkg rizs,
só, zsír


Készíts párolt rizst és keverj bele kevés zsíron megfonnyasztott, finomra vágott petrezselyemzöldet és sáfrányt:

3 dl rizst moss meg alaposan, csöpögtesd le jól, majd tedd rá 2 dkg forró zsírra és süsd ki belőle a vizet.
Tégy hozzá kb. 5-6 dl forró vizet (húslé még jobb!), majd forrald fel állandó kevergetés mellett.
Ha a rizs megduzzadt és már eléri a víz szintjét, sózd meg és tedd félre meleg helyre és fedd le jól. Ne keverd meg, csak 5 perc múlva, de attól kezdve 2-3 percenként mozgasd át, hogy lazuljon.
Tartsd lefedve kb. 15-20 percig, míg a rizs megpuhul.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs

Forrás: Egy ötlet.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.10. Utoljára frissítve: 2008.12.31.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 22:52:28 - 1.5)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez